Augusti: Provide it och Nordic Camping

Mikrobolagsanalys lyfter varje månad upp ett par intressanta mikro- och småbolag. I augusti tittar vi närmare på Nordic Camping & Resort och Provide IT.

Under sommaren ökar antalet campinggäster exponentiellt. Holländare, tyskar och norrmän är inte alltför osannolika syner i de svenska campinglägren. Även svenskarna dammar av husvagnen och beger sig in i landet. För att ta rygg på den här trenden kan man investera i Nordic Camping & Resort. Bolaget har visat stadig tillväxt och har 14 anläggningar i Sverige som erbjuder semester- och hotellboende. Bolaget visade upp en stor omsättningsökning och positiv vinst under första kvartalet tack vare ökat samarbete med Migrationsverket. Bolaget bör även rida på en svag svensk krona. En närmare genomgång av bolaget presenteras den 11 augusti.

Vidare har den digitala produktionsbyrån Provide it fått en flygande start sedan notering den 27 juni i år. Aktiekursen har gått från 7 till 12 kronor. Bolaget verkar i och för sig på en konkurrensutsatt marknad där inträdesbarriärerna är små. Men bolagets grundare tycks ha gjort mycket rätt och bolaget har visat vinst de senaste tre åren med god lönsamhet. Frågan är om kursrusningen är befogad eller om vi kan förvänta oss en rekyl. Mikrobolagsanalys kommer även inom kort gå igenom Provide it.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s