Transtema: Stjärnorna står rätt för fiber!

När Mikrobolagsanalys skrev om fiberoptikföretaget i mars stod aktiekursen i 54 kronor. Idag står den 65 kronor vilket innebär att den med sin aktieökning motsvarande 20 procent varit en raket på börsen.

Investeringar i infrastruktur står på schemat när Sverige mitt i högkonjunkturen låter maskineriet snurra för fullt. Bolag som Transtema med en förvärvsdriven samt organisk (!) tillväxt har goda skalfördelar.

Den 11 maj presenterade bolaget i sin Q1 en nettomsättning om 106 (35,7) miljoner kronor. Ebitda-resultatet blev 5,2 (3,0) miljoner kronor vilket motsvarar en marginal på 5,0 (8,4) procent. Rörelseresultatet ökade till 2,6 (1,9) miljoner kronor. Bolaget lät även meddela att man förbereder en introduktion till Stockholm Small Cap!

Värderingen på bolaget är 1 266 miljoner kronor. Med en kraftig tillväxt och positiv trend i Sverige när det kommer till fiberoptiska installationer får man tro att bolaget har framtiden för sig. När bolaget flyttas till Stockholmslistan kan institutionella investerare söka sig till ägarlistan och en uppvärdering kan stå inför dörren. Håll utkik!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s