Cybaero: Alle man över bord!

Ramavtalet har sagts upp. De likvida medlen börjar närma sig noll. Är det spiken i kistan för det så länge prövade Linköpingsbolaget? Hur kommer bolaget att rättfärdiga ännu en nyemission? Frågorna är många och de borde ställas av bolagets hårt prövade aktieägare som fått maskinen att snurra sedan starten.

Den 12 maj meddelade bolaget att ramavtalet med ACC, Avic Supply and Marketing Huabei från 2014, samt det leverensavtal om 20 system som tecknats mellan Cybaero och ACC 2015 har terminerats. Bakgrunden sägs vara att beslutet om exporttillstånd tidigare i april återkallades.

Mikrobolagsanalys har vid flera tillfällen (1, 2, 3 och 4) lyft fram det här bolaget som ett exempel på en ledning och verksamhet som eroderar kapital och förtroende hos ägarna.

Bolaget handlas idag till en kurs om cirka 1,06 kronor. Börsvärdet är 64 miljoner kronor. I förra vändan tog bolaget in runt 100 miljoner, oaktat kostnader mm., kronor i nyemission. Det finns garanterat aktieägare (småsparare) som anser detta vara billigt och som snittar ner sitt GAV. Men frågan är vad caset egentligen är? Risk/reward är helt ute ur bilden eftersom bolaget verkar inom en marknad med kunder som upphandlar liknande produkter. Även om bolaget skulle få en order så finns det frågetecken kring genomförande av leverans sedan man inte kunnat leverera tre system till Jolly med framgångsrika resultat.

En tankenöt till den insatte läsaren; visste du att Cybaeros vd även sitter i styrelsen för Intuitive Aerial?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s