Provide IT: I linje med estimat

Dagens rapport var ju faktiskt ganska stabil och låg helt klart över Mikrobolagsanalys estimat. Särskilt överraskande var omsättningen som växte med hela 47 procent jämfört med fjolåret till 3 552 TSEK.

Vidare ökade vinsten efter skatt med 57 procent till 735 TSEK. Personalkostnaderna ökade, men förvisso endast med 35 procent jämfört med i fjol.

Totalt har man 22,4 Mkr tillgängligt i semi-likvida medel. 17,7 Mkr är placerat i räntefond och 4,7 Mkr har bolaget i bolagets kassa.

En sak som vd tar upp i vd-ordet är deras kassaflöde. Det är svårt att få grepp om kassaströmmarna, även om bolaget – till sin storlek och verksamhet – inte är alltför komplext. Det är främst kundfordringar och ”upparbetad med ännu inte fakturerad intäkter” (sic!) som jag har i åtanke. En förklaring skulle kunna vila i att bolaget arbetar med projekt som sträcker sig över kvartalen och binder ofakturerat kapital. Jag vet att bolaget har kommunicerat detta bekymmer för ungefär ett år sedan men att man arbetade med frågan. Men det är lite svårförståeligt varför frågan åter är aktuell.

Överlag är det en stabil och övervägande positiv rapport. Bolaget ökar omsättningen under ett traditionellt lugnt kvartal. Vinsten hänger absolut med med hänsyn till ökade personalkostnader, vilka inte har ökat i samma utsträckning som omsättningen har ökat.

Generellt sett är Mikrobolagsanalys av det här caset so far stabilt. Bolaget gör vad det säger att det ska göra och växer med motgångarna. Bolaget värderas i dag till 63,6 Mkr, inkl. kassa om 22,7 Mkr. Om bolaget håller ångan uppe och kan göra en vinst efter skatt om cirka 5,3 Mkr så handlas bolaget till p/e 12. Det är lågt för ett bolag som växer väl över 20 procent och som har möjlighet att dela ut stor del av vinsten. Just nu är direktavkastningen strax över 6 procent, givet en oförändrad utdelning om 0,6 kr.

Aktiekursen svarade ljummet på rapporten, vilket på sätt och vis är förståeligt med tanke på ”risken” i mikrobolag och tidigare produktionsbekymmer. Samtidigt ställer småsparare som handlar aktien krav på triggers, vilka kan rättfärdiga en rallyresa. Jag tror däremot för den som är långsiktig, att dagens nivåer är aptitliga och kan ge schyst avkastning vid kommande förvärv och expansion.

Skribenten äger aktier i bolaget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s