Vilka aktier är hetast just nu?

Det är vår och i sedvanlig bemärkelse har vi möts av en våg av bolagsrapporter, och en hel del bolag har redan haft sin bolagsstämma och börjat utdela vinst. För egen del finner jag en hel del bolag intressanta.

Tele2 kom med en riktigt pangrapport. Ökad om sättning och vinst i förening med en förändrad utdelningspolicy har fått aktien att skjuta iväg från 100 kr till nästan 115 kr. Det är ingen dålig bedrift. Jag har länge varit av uppfattningen att Tele2 levererar i enlighet med plan. De senaste åren så har bolaget lyckats skapa exceptionellt mycket aktieägarvärde genom ett antal transaktioner, däribland Rysslandsförsäljningen för drygt fem år sedan. Bolaget har genomfört ett framgångsrikt kostnadsbesparings-program (Challenger), vilket jag tror kan ha goda förutsättningar att implementeras med Com Hem-förvärvet. Tele2s mind set att vara rörlig, utmanande och modern med ett brett erbjudande såväl till företag som konsumenter verkar ju funka. Framöver lär vi få se en kraftigt ökad utdelning från Tele2. Enligt uppgift 90 procent av kassaflödet (samt återköp av aktier). Räknar man på rullande tolvmånaders kassaflöde så blir det i häradet  6 kr, vilket är enastående från dagens fyra kronor. Tele2 bör man nog behålla för utdelningen och omsättningstillväxten, även om den på kort sikt har uppvärderats med råge.

Castellum kom med en helt okej rapport. Substansen ökar och skuldsättningen är väl under 50 procent. Jag ska erkänna att jag inte är lika väl insatt i aktien som tidigare, men beundrar ledningens uthållighet och förmåga att över tid prestera konsekventa resultat. Ett bra track record med en ökad riskmedvetenhet kan motivera aktien. Utdelningen om 2,65 kr två gånger under året ger en direktavkastning om 3,7 procent.

Walt Disney. Alright, caset är en lyckad streamingkultur tack vare de egenutvecklade streamingplatformade med ESPN och Disney-material. Aktien handlas runt 100 USD och har under de senaste åren pendlat mellan 90 och 110 USD. Bolaget har förutom tv-program m.m. tonvis med IP och parker. Det nyligen genomförda 24Fox Studios bör kunna ge en skjuts framåt.

Tomra är det där tråkiga ”pantreturföretaget” som de flesta känner till sedan barnsben men egentligen kanske inte reflekterat närmare över. Aktien har gått urstarkt sedan november då den stod runt 80-90kr och sedan dess toppat runt dryga 160 kr. Idag handlas den norr om 140 kr. Nyligen meddelade Storbritannien att landet avser ta tag i ”plastproblemet” och då se över implementeringen av ett returpantsystem. Tomra som mer eller mindre är förhandstippat alternativ tack vare dess storlek och möjlighet att tillhandahålla en sådan stor volym, har värderats upp av nyheten. Men ett sådant avslut ligger i vart fall ett år framåt i tiden. Om inte mer. Möjligen att aktien har gått väl starkt i korta perspektivet, att det går att fånga upp den runt 140-145 kr.

Under tredje kvartalet i år kommer bolaget Veoneer att handlas på Stockholmsbörsen. Bolaget som delas ut av Autoliv utgör dagens Autolivs område ”Electronics”. Caset är att marknaden är intresserad av framtidens autonoma körning och att Veoneer förtjänar högre multipel än stabila Autoliv.

Har du hittat något intressant bolag som är undervärderat eller befinner sig i en intressant  trend? Kommentera gärna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s