Serstech: Insiderköp

Säga vad man vill om senaste året för Serstech men i sann ketchupmanér tycks allt komma på en gång. På en månad har aktien avancerat nästan 30 procent. 

Idag meddelades att bolagets vd den 1 augusti i år köpte 200 000 stycken aktier för 2 kr. Vd:s innehav uppgår idag till 800 000 st aktier, motsvarande 1,25 procent av bolaget. I samma pressmeddelande framgår att den personen som inom kort tillräder tjänsten VP Strategic Alliances and Management även köpt aktier, 200 000 st. Denne har efter transaktionen 400 000 st aktier.

Sånt här gillar jag! Det sänder positiva signaler att personer med förankring i den operativa verksamheten investerar i företaget, tror på den nya strategiska inriktningen och ser resultaten av arbetet runt hörnet.

Pressmeddelandet fick aktien att hoppa till och noterade som högst 2,35 kr. Aktien stängde på 2,27 kr. För en månad sedan kretsade vi kring 1,75 kr per aktie.

Utgår man ifrån att bolaget om ett drygt år har rullande omsättning 150 Mkr, bruttomarginal >50 procent, gör en vinst i häradet 40 Mkr. Det motsvarar drygt 0,60 kr per aktie. Dagens p/e-tal om 3,7 framstår som lågt givet storleken på marknaden bolaget verkar på, möjligheten till skalbarhet, produktutveckling och produkttillämpning.

Men jag kan fortfarande inte sluta att fundera på varifrån bolaget har tagit siffran 150 Mkr. Det var precis samma sak som med Hexatronic när det begav sig efter köpet av Ericssons fiberoptikanläggning på västkusten…

Skribenten äger aktier i bolaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s