Skribent

Jag som skriver på Mikrobolagsanalys heter Gustav. Till vardags arbetar jag som jurist med allehanda rättsområden men har även ett ultraintresse för börsmarknaden. Under drygt tio år har jag vid sidan om min juridiska gärning följt börsen och fått erfarenhet av trender, teknisk analys och aktievärdering. Jag har främst handlat med aktier men är även grym på derivat och råvaror.

Det är troligtvis inte en underdrift när jag påstår mig ha otroligt bra koll på Nasdaq OMX LargeCap. Däremot hade jag inte så bra koll på andra bolag. Så, i syfte att vidga mina vyer och lära mig mera om andra bolag, bestämde jag mig för att läsa på om de mindre bolagen – mikrobolagen.

Gemensamt för många av dessa bolag var att de noterades för att skapa bättre förutsättningar för kunna ta in nytt kapital. Många bioteknikföretag med pågående studier som ännu inte har etablerat försäljning osv. Desto mer överraskad blev jag av två positiva saker. Det ena var hur bred paletten av affärsidéer är och den andra var att det finns otroligt välskötta och mindre företag med genomtänka affärskoncept, men att de ännu inte haft tid att mogna.

Med en ökad insikt i bolagsfloran gav det mig inspiration att skapa Mikrobolagsanalys och visionen att öka tillgängligheten och förståelse för mikro- och småbolag. Jag kikar främst på bolag med ett börsvärde mellan 50 och 250 miljoner kronor.

Jag vill driva den här sidan med transparens. Därför kommer jag skriva ut när jag äger aktier i ett bolag jag skriver om. Står det inte så äger jag inte aktier i bolaget. Jag skriver inte rekommendationer utan för att öka genomlysningen av bolag och ge min bild av läget. Enklare än så blir det inte.

OBS! Aktiesparande är förenat med risk. Aktier kan öka och sjunka i värde. Varje läsare fattar sina egna beslut.

Annonser