Provide IT: Förvärvsförhandlingar driver på nyemission

I Göteborg ligger då inte Provide IT på latsidan. Tvärtom. Bolaget presenterade starka siffror med bra tillväxt för första kvartalet. Bolaget har tidigare gett indikation er på förvärvsmöjligheter men inget konkret. Ny begär bolagets ledning om starkare muskler från ägarna.

Provide IT meddelar i en pressrelease att ledningen för dialog om strategiskt förvärv. För att stärka sin förhandlingsposition vill bolaget ta in 12 miljoner kronor. För varje aktie ges en teckningsrätt. Det krävs sju teckningsrätter för att teckna en ny aktie till priset 14,50 kronor.

Bolaget värderades vid stängning under torsdagen till 91 miljoner kronor. Bolaget har uppvärderats från 7 kronor i början av sommaren till dagens 16 kronor per aktie. Vid första kvartalets utgång låg omsättningen på 3,5 miljoner kronor och ledningen kunde visa upp ett resultat om 1 miljon kronor.

Det fina med förra rapporten var att bolaget vid utgången av perioden hade drygt 11,9 miljoner kronor i kassan och låga skulder. Bolaget meddelade även att man såg över kassaflödet genom att se över delfakturering vid större projekt.

Mikrobolagsanalys tror att den här nyemissionen kommer att öppna upp för ett förvärv som skapar värde för bolaget. Bolagets ledning verkar ha näsa för företagsbyggande och bra kostnadskontroll. Även om bolaget skulle öka belåningen i kombination med nyemissionen så skulle det finnas goda förutsättningar att amortera ner belåningen tack vare mycket goda marginaler.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s